Motoren inbouw en onderhoud - aricom yachtservice

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Motoren inbouw en onderhoud

Services > Technisch onderhoud
 

Aricom verzorgt alle voorkomende werkzaamheden aan de motoren en aandrijvingen van zeil- en motorjachten.
Aricom is een erkend Dealer van
LOMBARDINI en PERKINS scheepsmotoren. Tevens kunnen wij nagenoeg elk ander merk (VOLVOPENTA, YANMAR, VETUS) leveren en onderhouden, met de Originele spareparts. 

Lombardini is Europa’s grootste fabrikant van kleine dieselmotoren. Door een speciaal procedé zijn deze diesels optimaal beschermd tegen de invloeden van zeewater. Met vermogens van 13 tot en met 240 Pk, verschillende uitvoering met saildrives, keerkoppelingen en Z-drives zijn deze motoren inzetbaar voor vele toepassingen, van zeiljachten en motorkruisers tot supersnelle visboten.  Verder onderscheiden Lombardini-motoren zich door een lange levensduur, compacte maten en een laag gewicht. Daarnaast besteedt de fabrikant veel aandacht aan geluidsreductie en lage emissies. Het zal u ook opvallen dat er door Lombardini veel aandacht besteed wordt aan de goede bereikbaarheid van onderdelen ten behoeve van de service- en onderhoudswerkzaamheden. Dit resulteert onder meer in lagere onderhoudskosten.

 

Het ‘Perkins Sabre’-assortiment vormt een uniek aanbod op de markt voor scheepsmotoren. Het is immers het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Perkins en Sabre die de ontwerp-, ontwikkelings- en engineeringvaardigheden van twee klantgerichte marktleiderspecialisten voor diesel-motoren verenigt. Dit resulteerde in de succesvolle introductie van een nog steeds toenemend aantal dieselpropulsie- en generatorsetmotoren voor vrijetijds- en commercieel gebruik die hun eigenaars en operatoren tal van prestatie-, betrouwbaarheids-, ‘cost of ownership’- en milieuvriendelijke voordelen opleveren.

Perkins geniet als motorbouwer dan ook wereldfaam. Al meer dan zestig jaar loopt het bedrijf immers voorop als het gaat om dieselmotortechnologie. Sabre voegde daar haar eigen dertig jaar specialistische ervaring met ontwerpen, ontwikkelingen en toepassingen in de scheepssector aan toe.
De Perkins scheepsmotoren zijn leverbaar met vermogens van 86 tot 300 Pk in diverse uitvoeringen, zowel 12- als 24-volt, en eventueel met kielkoelinguitvoering.

 

Schades en reparaties aan schroeven, uithouders en assen voeren wij ook voor u uit. Zingende schroeven versleten, assen, lagers en  afdichtingen vervangen of repareren vormen dan ook geen probleem. Door goede relaties met schroevenherstelbedrijf en leveranciers zorgen wij ervoor dat U snel weer kunt varen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu