Osmosebehandeling - aricom yachtservice

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Osmosebehandeling

Services > Cosmetische werken

Osmose reparatie met no-nonsense garantie van 5 of 10 jaar

Aricom heeft zich gespecialiseerd in de reparatie van osmose, de zogenaamde osmosebehandeling, in grote lijnen geven we hier een overzicht van de door ons gebruikte "Hot Vac"  methode. Specifieke details uit onze behandelingmethode zijn bewust weggelaten.
Aricom is een officieel erkend International Paint
'GEL-SHIELD CENTER'


De eerste fase van een osmosereparatie bestaat uit het verwijderen van de Gel-Coat. Dit verwijderen doen we met een daartoe speciaal ontwikkelde freesmachine. We verwijderen ongeveer 1 a 2 mm om het polyester laminaat bloot te leggen.
Na het schillen wordt de romp meerdere malen gespoeld, daarna wordt begonnen met het droogproces. Het drogen gebeurt d.m.v. een vacuummachine onder hoge temperatuur. Per sessie kan, afhankelijk van de staat van het laminaat, 2 tot 3 vierkante meter worden behandeld. Onze ervaring is dat wanneer de osmose tijdig is ontdekt en geen hydrolyse is opgetreden een sessie 5 tot 8 uur duurt. Dat betekent dat een onderwaterschip van 40 vierkante meter in ongeveer 20 sessies volledig is gedroogd.Nadat het onderwaterschip volledig is gedroogd wordt het laminaat geheel opgeschuurd. Vervolgens zal het onderwaterschip worden behandeld met epoxy impregneerhars. Daarna wordt een 450 grams biax weefsel geplakt met epoxyhars.
Wanneer de epoxyhars is uitgehard word nogmaals geschuurd, dan worden er op het onderwaterschip 5 lagen International Paint Gel-Shield aangebracht gevolgd door 2 lagen anti-fouling.


Afhankelijk van de staat van het laminaat kan door ons op een dergelijke behandeling tot 10 jaar garantie worden afgegeven. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu