Stalling & ligplaatsen - aricom yachtservice

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Stalling & ligplaatsen

Services

Aricom yacht services biedt u de mogelijkheid uw schip in de winterperiode, desgewenst ook in de zomer, te stallen. Het is mogelijk uw schip buiten te stallen of binnen. Onze binnenstallingen zijn uitstekend geïsoleerd, condensvrij en verwarmd. Van ons buitenterrein (ca. 7.000m2 ) kan zo'n 3.000 m2 worden benut voor het stallen van zeilschepen en motorjachten, de huidige binnenstalling is ongeveer 2.600m2. In de binnenstalling kunnen wij schepen plaatsen tot ca 17 meter in lengte en 5,50 in breedte, de maximale hoogte bedraagt 6,50 meter.

Om zeil- en motorjachten goed te kunnen handelen beschikken wij over een radiografisch bediende botenkraan, een 20 tons hydraulische boottrailer en een 40 tons 4 wiel gestuurde hydraulische boottrailer. Daarnaast beschikken wij over een Valmet tractor en een Manitou verreiker met 16 meter reikweidte voor het afnemen en plaatsen van masten.

Een vast gegeven is dat schade aan jachten in 80% van de gevallen ontstaat tijdens transport van en naar de opslagplaats of tijdens de periode van opslag en niet tijdens het vaarseizoen. Om die reden beschikken wij over voldoende vormvaste bootstoelen waarop uw schip tijdens het transport en gedurende de periode dat uw schip in de winterberging staat comfortabel en stevig staat. Deze bootstoelen zijn voorzien van zijsteunen met een door ons ontwikkelde flexibele rubber afdekking. De steunen zijn voorzien van een grof en fijnafstelling, daardoor hoeven wij geen houten blokken en/of wiggen te gebruiken om uw schip stevig weg te zetten. Dit betekent tevens dat ook wanneer uw schip buiten staat bij harde wind, de rubbers de bewegingen welke door windstoten ontstaan absorberen en afdempen zonder dat schade ontstaat. Deze bootstoelen hebben wij in verschillende uitvoeringen vanaf 3 t/m 40 ton.
Het gebruik van deze stoelen geeft o.a. als voordeel:

  • geen extra kosten i.v.m. opblokken van uw schip

  • minder schaderisico tijdens transport & opslag

  • minder schaderisico bij harde wind

  • uw schip is snel en eenvoudig te verplaatsen

Aan de Beurtvaartkade, kort bij het centrum van Terneuzen, hebben wij een 20-tal rustig gelegen ligplaatsen voor schepen van 10 tot 15 meter.
Indien u gebruik wenst te maken van onze stallingsfaciliteiten of een ligplaats, dan adviseren wij u tijdig te reserveren . Na ontvangst van uw reserveringsaanvraag zullen wij u, wanneer er plaats is, dit zo spoedig mogelijk bevestigen. Als geen plaats meer beschikbaar is laten wij u dit binnen 48 uur weten.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu